tusen mil ifrån.

Vad är meningen med livet? Finns det någon mening med livet? Vad är det vi strävar efter här i livet? Finna frid, ha förbättrat samhället, ha åsdatkommit någonting stort? Man kanske inte uppskattar livet så mycket som man egentligen bör göra. Det kanske inte finns någon mening med livet, eller den kanske kommer av sig själv, det kanske är olika från person till person. Vi kanske lever för att uppfylla våra mål, vi kanske lever för att bli lyckliga, för att få det vi vill ha och önskar oss.
Men uppskattar vi livet tillräckligt mycket? Vi tar saker och ting förgivet här i livet som andra inte har. Vi klagar på saker vi egentligen borde vara glada över att ha. Vi är ledsna och besvikna över för mycket. Vi borde istället kolla på vad vi har och ta vara på det så mycket mer än vad vi gör. Man märker oftast inte vad man har förrän man förlorar det, det är sant. Så vi borde faktiskt ta vara på det vi har här i livet. Kärlek och vänskap framförallt.
Men är vi någon gång mätta på saker? När vi fått något vill vi bara ha mer och mer hela tiden. Blir vi någon gång helt nöjda?
Man kan faktiskt inte få allt vad man vill. Det är inte så för någon. Verken inom saker, kärlek eller vänskap osv. Visst man ska inte vara glad och nöjd hela tiden, det vi är ledsna, sura, arga, besvikna osv. över, det är de som gör oss glada. Tänk om allt var perfekt hela tiden, hur skulle det vara. Man skulle knappast vara glad och lycklig.

Det jag menar är att meningen med livet kanske är glädje och lycka. Och för att kunna uppskatta vår glädje och lycka här i livet så behöver vi faktiskt vara ledsna ibland också.
Men det skulle ju heller inte vara fel att för en gångskull få vad man verkligen vill, när man väl vet de. Men så lätt är det inte, man kan faktiskt inte få allt man pekar på.Och det skulle faktiskt inte vara lättare om det var så, tänk på det.
Och vi borde uppskatta saker lite bättre här i livet än vad vi gör.

Så håll fast i dina nära och kära, uppskatta dem, en dag kan de plötsligt vara borta, och det är den dagen du på riktigt förstår vad du gått miste om.

Kommentarer

kommmentera inlägget här!:)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0